fb
БългарияНовини

„Аз чета“ представя втори брой на „Писателите“ с Ивинела Самуилова

2 мин.

Вторият брой на новата рубрика на „Аз чета“, озаглавена „Писателите“, ще бъде излъчен на 30 април от 20:00 ч. със специален гост Ивинела Самуилова. Целта на формата е всеки месец да ви срещаме с вдъхновяващи съвременни автори, като накрая на всеки епизод може да им зададете своите въпроси.

Книгите на Ивинела Самуилова се радват на голям интерес от страна на читателите и са отличени с множество награди. Романите й „Животът може да е чудо“ (изд. „Хермес“) и „Къде отиваш, пътнико?“ печелят първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. Романът „Жената, която търсеше любовта“ е удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“. „Гатанки от небето” заема четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България” за 2015 г.

В последните си две книги – „Бабо, разкажи ми спомен“ и „Пътеписи за душата на България“, Ивинела ни потапя в българския бит и фолклор, отвежда ни на едно пътуване до забравените кътчета на страната ни. Сред много смях, цветни картини, силни аромати и наситени вкусове авторката засяга и важни теми като съхраняването на историческото ни наследство, комерсиализирането на традициите и вярата, постепенното изгубване на вековни обичаи…

За всичко това ще си говорим с нея по време на втория епизод на #Писателите, който можете да гледате на живо на фейсбук страницата на „Аз чета“ от всяко устройство. Ще обсъдим и пътуването по Камино де Сантяго, писането, чудесата на живота, любовта. Последната част ще отделим за вашите въпроси, така че на 30 април се настанете удобно и се подгответе да гледате и да питате.

За вдъхновение може да си припомните първия епизод на #Писателите със специалното участие на Марин Трошанов.