fb
БългарияНовини

„Аз чета“ представя „Писателите“

2 мин.

От 26 февруари до 4 март сайтът „Аз чета“ организира тематична седмица, посветена на българската литература. Очакват ви статии, интервюта и ревюта на някои от най-любимите ни автори.

На 28 февруари от 20:00 ч. ще бъде излъчен и първи брой на новата ни рубрика „Писателите“. Тя се роди като естествено продължение на съществуващата вече една година рубрика „Издателите“, в която всеки месец ви срещаме с хората, които издават любимите ви книги.

Форматът на „Писателите“ ще бъде по-различен от този на обикновено интервю или live chat и ще следва специфичен сценарий, който ще се повтаря във всяко издание. Разговорите ще се излъчват на живо в страницата на „Аз чета“, където ще можете да задавате въпроси предварително и в реално време.

В първият брой на „Писателите“ ще ви запознаем с Марин Трошанов – един от рекордьорите по брой проведени срещи и изминати километри на кампанията ни „Писател назаем“. На 28 февруари от 20:00 ч. ви очаква любопитен разговор за пътуването и писането, за четенето и срещите с читатели.

Марин е автор на разкази, романи, поезия и популярни статии. Съсценарист на комикса „Дамга“, нарисуван от Петър Станимиров и спечелил наградата за най-добър класически комикс на международния фестивал в Белград, където се състезава с 300 претенденти от 30 държави. В края на 2016 г. Трошанов издава първия от трилогия романи – „ЛАМЯ ЕООД“, мрачен трилър с фантастични елементи, чието действие се развива в съвременна България. Член е на писателския клуб „Лазарус“. Кариерата му е свързана с интензивни пътувания и богат културен обмен.

Можете да ни гледате настанени удобно на дивана вкъщи или на любимото ви устройство, където и да се намирате, така че нямате оправдание да пропуснете!