fb
БългарияНовини

Февруари на виното, романтиката и българската литература в „Аз чета“

3 мин.

Февруари може и да е най-краткият месец в годината, но през 2018-а ние от екипа на „Аз чета“ ще се погрижим да го превърнем и в най-незабравимият. Приготвили сме ви няколко специални събития, с които да изпратим заедно зимата и да посрещнем подобаващо пролетта.

На 14 февруари ще помирим лагерите на Свети Валентин и Трифон Зарезан с Деня на книгите и виното. Ако искате да се потопите в сладката атмосфера на Деня на влюбените, ще ви разкажем за няколко нови романтични заглавия, които грабнаха сърцата ни през последните седмици. Ако пък предпочитате да прекарате празника с чаша хубаво вино, ще ви изкушим с препоръките ни за различни четива, които си подхождат особено добре с напитката на боговете.

Това обаче не е всичко. От 26 февруари до 4 март ще проведем една от любимите ни тематични седмици, която неизменно ни изпълва с огромен творчески ентусиазъм – Седмица на българската литература. Ще ви запознаем отблизо с няколко от най-любимите ни съвременни имена, както и с творбите на млади писатели, които харесваме и твърдо смятаме, че заслужават вашето внимание. Очаквайте интервюто ни с Николай Терзийски, а на 28 февруари от 20:00 ч. на живо в нашата фейсбук страница ще излъчим разговора между Мила Ташева и Марин Трошанов, посветен на кампанията „Писател назаем“, но и на книгите, четенето и писането. С този разговор ще започне и новата ни месечна рубрика „Писателите“. Тя се роди като естествено продължение на съществуващата вече една година рубрика „Издателите“, в която всеки месец ви срещаме с хората, които издават любимите ви книги.

Форматът на „Писателите“ ще бъде малко по-различен. Освен че ще следват специфичен сценарий, разговорите с тях ще се излъчват на живо в нашата фейсбук страница, където ще можете в реално време да задавате своите въпроси. Оставете ни коментар под тази статия кой автор желаете да видите на живо в „Аз чета“ през март!

Надяваме се през тематичната ни седмица да ви изпълним с вдъхновение и да ви убедим в това, в което ние самите вярваме от години – че новата българска литература има много какво да предложи на своите читатели у нас, а защо не и по света?

На 3 март ще отбележим националния празник на България, като подкрепим най-важната ни кауза за изминалата година – „Писател назаем“. За втори път ще организираме благотворителен книжен базар в „Читалище.то“ (София, ул. „Лавеле“ 11)като сега всички събрани средства ще отидат в полза на кампанията за сближаването на българските ученици със съвременната ни литература и родните ни автори. Книгите, които ще можете да закупите на символични цени, са предоставени като дарение от екипа на „Аз чета“.

Накратко, пригответе се за един вълнуващ книжен февруари! :)