fb
БлогБлогове

„Аз чета“ провежда Седмица на поезията през март

1 мин.

Представата за въздействието на поезията е романтична: тя те открива в точния момент, когато си готов за нея. Въпросът защо трябва да я четем продължава да е отворен, досущ като мисията все повече книги да достигат до все повече читатели. Така, съвсем естествено, поезията за втори път ще застане във фокуса на „Аз чета“ през тематичната ни седмица, която ще се проведе от 11 до 17 март!

Докато обсъждахме с какви текстове ще я отбележим, се замислихме кой поет ни е запалил да четем и да разбираме поезията? А кой е вашият? Какъв е пътят, който ви е отвел към откриването и изграждането на вкус към поетичните творби?

Ще ви помогнем да намерите отговорите с разнообразните ни материали, които сме ви подготвили. От 11 до 17 март с хаштаг #СедмицаНаПоезията ви очакват интервюта, видеа с участието на поети, препоръки за съвременните стихосбирки, които са ни впечатлили, за големите имена, които да не забравяме, и още много. Ще тръгнем по следите на латиноамериканската поезия и Нобеловите лауреати, ще съберем цитати от любими автори и творби и ще ви разкажем за нови поетични книги в ревютата ни.

Следете ни всеки ден, а ние ви обещаваме едно незабравимо потапяне в красотата на това изкуство :)

Изображение: Kontur Creative