fb
Ревюта

„Аз искам да бъда…“, или 7 истории за приятелството и други важни неща

1 мин.
Az iskam da bada Cveta Belcheva

Az iskam da bada Cveta Belcheva„Аз искам да бъда…” (ИК “Балон”) събира между шарените си корици 7 истории за приятелството, завистта, съперничеството, родителството, любовта и грижата за другите, написани от Цвета Белчева.

Герои в тях са деца и кучета (“Тайният приятел”), всякакви представители на животинското царство („Жабата и пеперудата”, Сврачко в „Най-добрият татко”, и „Спешен случай”), както и по-необичайни участници като „Тенджерата и тиганът”, „Облакът и планината”. Историите на Цвета Белчева са кратки, създават уют и предлагат ненатрапчиви поуки.

Те ще привлекат интереса на децата не с драматизъм и резки обрати, а с отношенията между героите – завистта между красивата пеперуда и коронованата жаба, безсмисления спор между тигана и тенджерата, загрижеността на горските обитатели за наранената Върба и на децата от една детска градина за семействo червеношийки, изстраданото приятелство между Павката и неговото куче, нещастната и красива любов на Облака към Пустинята.

Книжката е облечена в красиви илюстрации от Радостина Пенева, а крайният резултат в комбинация с текста е повече от добър. В това дъждовно предесенно време спокойно можете да се гушнете със своя малчуган в креслото и да се насладите на историите за приятелството и разни други важни неща.

Текстът е публикуван първо в сайта „Детски книги“.