fb
Книги и киноСпециални

Българин ще участва в сериала на Netflix по романите за „Вселената Гриша“

2 мин.

Българският актьор Юлиан Костов е избран за ролята на Фьодор Камински за телевизионния сериал на Netflix по романите за „Вселената Гриша“ на Лий Бардуго, съобщиха от издателство „Егмонт“.

В началото на октомври, създателката на култовата сага публикува в профила си в Instagram снимка на актьорите, които ще изиграят „шестте врани“. Очаква се телевизионната адаптация на Netflix да бъде в осем серии, а премиерната дата – към края на 2019 г., или началото на 2020 г.

Сценарист на проекта ще бъде Ерик Хайсерър, известен с работата си по филма Bird Box. Относно актьорите, които ще изиграят нейните герои, Бардуго заяви:

 Притеснявах се, когато навлизах в процеса на работа, защото тези герои живеят в главата ми от доста време. Оказа се, че няма от какво да се притеснявам. Да видя точно тези актьори, които ще се превъплътят в ролите, е чиста магия.

С близо три милиона продадени екземпляра поредицата „Вселената Гриша“ включва трилогията „Сянка и кост“, дилогиите „Шест врани“ (Six of Crows) и King of Scars и сборника The Language of Thorns.

Разказите на Бардуго са представени в множество антологии, включително в „Най-доброто от Tor.com“ и „Най-добрата американска научна фантастика и фентъзи за 2017“. Лий Бардуго е родена в Йерусалим, израства в Южна Калифорния и завършва Йейлския университет. Преди да започне да пише, работи в рекламата като журналист и дори като гримьор. Живее в Холивуд, където понякога пее заедно с музикалната си банда.

Може да прочетете ревютата на Габи на книгите от трилогията „Сянка и кост“: „Сянка и кост“, „Престол и щурм“,  „Падение и подем“ , а книгите на Лий Бардуго може да поръчате от Ozone.bg с 10% отстъпка с код azcheta.

Снимка: Facebook/Julian Kostov