fb
Книги и киноСпециални

Netflix екранизира романите на Лий Бардуго

1 мин.

Стрийминг платформата Netflix ще адаптира хитовите YA романи на американската писателка Лий Бардуго в сериал от осем епизода, научаваме от Deadline. Екранизацията ще обхване вдъхновената от руския фолклор трилогия „Гриша“, състояща се от романите „Сянка и кост“, „Падение и подем“ и „Престол и щурм“ (изд. „Егмонт“), както и неиздаваната у нас дуология Six of Crowsкоято се развива в същата фентъзи вселена.

Sianka i kost Ley BardugoНачело на продукцията ще застане Ерик Хайсер, сценарист на тоталния хит „Кутия за птици“ по едноименния роман на Джош Малерман, който по-рано през януари разби всички рекорди по гледаемост на NetflixКъм него ще се присъедини изпълнителният продуцент на Stranger Things Шон Ливай, Поя Шабхазиян от „Дивергенти“, както и самата Бардуго.

В свят, разполовен надве от могъща бариера и неизчерпаем мрак, неестествени създания пируват с човешка плът. Младо момиче войник открива у себе си способности, които биха могли най-сетне да обединят страната ѝ. Но докато героинята се бори да овладее тази сила, опасни врагове кроят заговори срещу нея. Бандити, крадци, убийци и светци влизат във война и магията няма да ѝ е достатъчна, за да оцелее.

Само в ангоезичните страни поредицата е продала повече от 2.5 милиона копия и е преведена на още 38 езика. По-късно този месец се очаква излизането на следващата книга от т.нар. Гришавселена, озаглавена King of Scars. 

Снимка на публикацията: Vanity Fair

[ + ]