fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

НовиниПо света

Българка представи своя стихосбирка на панаира на книгата във Виена

1 мин.
Антина Златкова

Антина Златкова

Двуезична книга на Антина Златкова „Чужди географии“ бе представена пред посетителите на Виенския международен панаир на книгата BUCH WIEN, който се проведе между 13 и 16 ноември в австрийската столица. В престижното изложение взеха участие около 300 издателства от 12 различни държави. Щандовете им бяха посетени от над 380 000 почитатели на литературата.

Стихосбирката „Чужди географии” съдържа творби на български и на немски език. Тя се появи на бял свят през октомври. Младата авторка от Монтана до момента е представила поетичния си сборник на многобройни четения във Виена, включитено в престижни институции като Museumquartier и Literaturhaus Wien.

Антина Златкова Чужди географии“Чужди географии” е втората книга за 24-годишната Антина Златкова. Тя се появява 4 г. след „Кораби от хартия” („Papierschiffe”) Тя е завършила гимназията с преподаване на чужди езици “Петър Богдан” – Монтана, и „Комуникационни науки“ в Университета за приложни изкуства във Виена. Носителка е на наградата за поезия в конкурса „schreiben zwischen den kulturen“ – Виена, „schreiben zwischen den kulturen“, голямата награда на поетичния конкурс „Море“ и много други призове.