fb
Ревюта

„Български исторически паметници“ разказва за изумителните постижения на предците ни

1 мин.

Патриотичното образование е все по-често засягана тема в обществените дебати. В опитите да възпитат децата си като достойни българи родителите залагат на развяването на трибагреници, обучението по народни танци и снимките с портрети на будители. И точно така пропускат най-важната стъпка – предлагането на основополагащи знания за изумителните постижения на предците ни, за историческата обстановка, в която са се развивали тези успехи.

Освен чрез устните разкази и прочита на адаптирани за деца исторически сведения, възпитанието в родолюбие може да става и през играта. Добър помощник в това начинание е книгата „Български исторически паметници: научи и оцвети“ (изд. „Софтпрес“). В нея съставителите Гергана и Радослав Доневи са събрали 15 емблематични исторически паметници, чиято история отключва множество теми за разговор с децата относно богатата ни история и култура.

На всеки от 15-те разтвора ще откриете информация за избрания обект, негова цветна илюстрация и картинка за оцветяване, както и местоположението му на картата на България. Сред подбраните обекти са: Рилски манастир, резерват „Старинен Пловдив“, катедралния храм „Св. Александър Невски“, Боженци, Етър, Копривщица, Жеравна, дворец „Евксиноград“ и други.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

[ + ]