fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

БлоговеМаркетинг за издатели

Българските издатели използват едва 10% от капацитета на интернет

1 мин.

Alex NenovАвтор: Александър Ненов

Знаят ли издателствата що е то дигитален маркетинг и маркетинг като цяло? Има ли връзка между праха за пране и книгата след като и двете са продукти? Как маркетингът пряко влияе върху оборота, паричните потоци и складовите наличности и можем ли да управляваме процесите в наша полза?

Понякога бизнесмените, каквито са и издателите, имат нужда да бъдат върнати на първото квадратче – защо изобщо правят бизнес и не е ли по-добре да правят истински бизнес или да се откажат, вместо да правят това, което в момента се опитват.

Всъщност родните издатели не правят нищо за себе си. Имат безкрайни възможности онлайн, но използват едва 10% от капацитета на мрежата, което ги поставя в неизгодно положение и целия пазар страда от това. Те са доволни защото печелят добре, но реално не осъзнават, че печалбите им могат да нараснат с пъти. За някой дори с десетки пъти.

Целта на лекцията ми е да им обърна внимание какво могат да направят, за да подобрят своята онлайн репутация, как да „тунинговат“ собствения си имидж и този на своите продукти. Накрая, но не на последно, място ще гледаме клипове, които ще покажат добри практики от света.

Александър Ненов е сериен предприемач и автор на книгата „На 1 клик разстояние“. Можете да разберете повече за дигиталния и вирусния маркетинг и за това как да превърнете трафика в пари по време на неговата лекция на конференцията „Digital Biblio Technologies 2015″ на 14 май във Френския културен център в София.

Digital Biblio Technologies

[ + ]