fb
НовиниПо света

Българско фентъзи с успешна кампания в IndieGoGo – събра $2 674

1 мин.
v yarkata im svetlina

v yarkata im svetlinaМладият български автор Йордан Желязков финансира превода на английски и редактирането на фентъзи романа си “В ярката им светлина” (“When They Shine Brightest”) чрез краудфъндинг платформата IndieGoGo.

Кампанията приключи успешно с  2 674 долара, което надвишава с  6% поставената цел от 2 500 долара. Това ще позволи на Желязков да финансира превода на разказите си, които са част от фантазийния свят на “В ярката им светлина”.

Всеки, участвал във финансирането на превода, ще получи романа и определена благодарствена награда, която съответства на дарената сума.

Официално кампанията приключи на 16 май, но ще остане отворена за дарения до пускането на книгата за печат, най-вече заради англоезичните читатели, защото това е последният им шанс за хартиено копие.

През октомври книгата ще излезе на българския пазар под логото на издателство “Ентусиаст”, а книжните награди за участниците в IndieGoGo кампанията ще са готови още през август.

“В ярката им светлина” е фентъзи роман, изследващ темата за загубата и това как се опитваме да се справим с нея, когато няма как да го направим”, така писателят определя дебютния си роман.

Още за книгата и автора можете да прочетете на официалния сайт на Йордан Желязков.

Вижте и видеото, с което Йордан спечели сърцата на фентъзи феновете:

https://www.youtube.com/watch?v=dSQLwxBfbvI