fb
Книги и киноСпециални

BBC подготвя екранизации по още седем романа на Агата Кристи

1 мин.

BBC ще продуцира седем телевизионни адаптации по романи на Агата Кристи, които ще излязат на малкия екран през следващите четири години, съобщава Variety.

Минисериалът по романа „Изпитание за невинните“, който самата Кристи определя като една от любимите си творби, ще бъде сниман първи. Продуцентите са се спрели още на „Смъртта идва като завършек“ – криминална история, ситуирана в Древен Египет и „Азбучните убийства“ – роман, който изправя белгийски детектив Еркюл Поаро срещу убиец, подбиращ жертвите се по азбучен ред.

Новият проект на телевизията е вдъхновен от успеха на ТВ версията на „Десет малки негърчета”, която излезе през декември миналата година и събра над 8 млн. зрители пред телевизорите. В момента в ход са снимките по разказа „Свидетел на обвинението” с Ким Катрал и Тоби Джоунс в главните роли.

Междувременно у нас предстои издателство „Ера“ да пусне на пазара две нови заглавия от наследството на Кристи. На 9 септември излиза от печат „Затворено ковчеже“, новият роман на световноизвестната английска писателка Софи Хана, където главен герой е Поаро, а от 12 септември ще можем да прочетем и „Чудноватият дом“, нареденю от Guardian между 10-те най-добри романи на Агата Кристи.

Снимка на корицата е от тв сериите по „Десет малки негърчета” на BBC от 2015 г.