fb
Книги и киноСпециални

Ким Катрал в главната роля в продукция на BBC по Агата Кристи

1 мин.

Станалата популярна с ролята си на Саманта в сериала „Сексът и градът“ английско-канадска актриса Ким Катрал ще играе главната роля в адаптация на известния разказ на Агата Кристи „Свидетел на обвинението”, съобщава BBC. Поредицата ще бъде продуцирана именно от британския канал, като редом до Катрал в главната мъжка роля ще се превъплъти актьорът Тоби Джоунс.

Според Vanity снимките са започнали миналата седмица в Ливърпул. За тях се е събрала отново голяма част от екипа, работил по адаптирането на друг разказ на Кристи за малкия екран – „Десет малки негърчета”. В края на миналата година той постигна високи рейтинги, като събра над 8 млн. зрители пред телевизорите.

Сюжетът в „Свидетел на обвинението” се развива в Лондон през 1920 г. около убийството на бляскавата и богата Емили Френч, която ще бъде изиграна от Катрал. Всички улики сочат към Леонард Войл, който наследява състоянието на починалата. В неговата роля ще видим Били Хоул, на когото в края на годината ще можем да се насладим и в екранизацията на „Предчувствие за край“ от Джулиан Барнс.

Все още няма официална дата за излъчване на адаптацията по „Свидетел на обвинението”.