fb
Книги и киноСпециални

BBC започна снимки по адаптацията на „Миниатюристът” на Джеси Бъртън

2 мин.

Дебютният роман на Джеси Бъртън „Миниатюристът ще получи адаптация от BBC, съобщава The BookSeller. Романът е носител на няколко награди и има продадени повече от милион копия.

Заснемането на лентата вече е започнало и ще се проведе както в Холандия, така и във Великобритания. Снимка на актрисите Ромола Гарай и Ана Тейлър-Джой от филмовата площадка бе публикувана, за да се отбележи първата снимачна седмица.

Действието се развива в Амстердам през 1686г., и разказва историята на провинциалното момиче Нела, което се мести в града, за да стане съпруга на богат търговец.

Ромола Гарай („Часът“,“Изкупление“) ще се превъплъти в Марин, „студената“ сестрата на богатия търговец Йоханес Бранд. По повода тя сподели: „Щастлива съм да бъда част от адаптацията на изисканият и необичаен роман на  Джеси Бъртън. Марин е персонаж, който преминава през изключително пътуване с особена дълбочина. Огромна чест е за мен да работя заедно с този творчески екип за адаптирането на великолепната история на „Миниатюристът“ за големия екран. „

В актьорския състав участват още Аня Тейлър-Джой („Сплит“, „Вещицана“), Алекс Хасел („Suburbicon“, „Студената планина“), Папа Есиеду ( „A Сън в лятна нощ“, „Утопия“), Хейли Скуайърс („Аз, Даниел Блейк“, „Southcliffe“) и Емили Берингтън („Хора“,“The Inbetweeners 2″).

https://twitter.com/jesskatbee/status/850282819070963713

Авторката Джеси Бъртън сподели: „Това е едно приключение за книгата ми, което никога не съм мислила, че е възможно, и съм много щастлива, че „Миниатюристът” е в толкова способни ръце.  Актьорският състав е идеален за представата, която имах в ума си, и знам, че ще направят магия на екрана„.

„Миниатюристът” е публикувана от Picador през юли 2014 г. Романът е носител на наградите „Книга на годината на Waterstones за 2014” и „Книга на годината на Specsavers за 2014 г”, а в продължение на четири седмици е номер едно през януари 2015 г.