fb
БиблиотекитеНовини

В Betahaus откриха библиотека за предприемачи

2 мин.

В едно от най-популярните коуъркинг пространства в София – betahaus, бе открита “Библиотека на предприемача”. Тя вече е достъпна за всеки, който желае да свери своите знания в областта на предприемачеството или да почерпи вдъхновение от светилата в различни сфери, докато разработва своя бизнес в споделения офис.

betahaus2Библиотеката разполага с над 75 заглавия, но създателите й очакват разрастването й в най-близки срокове. Книгите, които ще бъдат приемани като дарение, могат да бъдат на английски или на български език.

Годишното членство за студенти и ученици е на цена от 25 лв., а за всички останали е 50 лв. Срещу този абонамент могат да бъдат заемани неограничен брой книги годишно, но не повече от една наведнъж за максимален период от 1 месец.

„Голяма част от изданията в нашата библиотека са на английски език, защото предприемачеството е глобално ориентирано. От друга страна, в България има и много чужденци, които стартират бизнеси. Имаме желание книгите да бъдат достъпни за всички“, обяснява Никола Янев, създател на портала Entrepreneur.bg и част от екипа на Библиотека на предприемача. Освен него, заслуги за създаването на селекцията от четива имат и Демир Тончев, Явор Стойчев и Радослав Георгиев, Асоциацията на бъларските лидери и предприемачи ABLE, както и Superhosting.bg, които осигуряват безплатен хостинг за дигиталния каталог на библиотеката.

Дарителите на книги получават безплатен едногодишен достъп до библиотеката, съобразен с правилата за заемане на книга. „С цел да запазим високото качеството на книгите в библиотеката, всяко дарено издание трябва да мине одобрението на четиримата члена на нашия екип, преди то да бъде прието и включено в каталога на библиотеката“, обръща внимание Янев.

Пълния онлайн каталог с налични книги в “Библиотеката на предприемача” можете да видите тук.