fb
БиблиотекитеНовини

Конференцията „Библиосвят“ показва как да пресъздадем библиотеката на бъдещето

1 мин.

Библиосвят„Да пресъздадем библиотеката на бъдещето“ e темата, с която ще започне I Международна конференция „Библиосвят: Технологии, ресурси, практики“. Форумът е организиран от Български информационен консорциум с медийната подкрепа на „Аз чета“. Той е първи по рода си у нас и ще се проведе в Библиотечно-информационния център на Техническия университет, гр. София от 26 до 27 септември.

Важната лекция ще бъде представена пред български библиотечни и информационни специалисти от д-р Изаскун Лакунза, изпълнителен директор на Асоциацията на европейските научни библиотеки (LIBER), която обединява над 400 библиотеки от континента.

Фокусът на новата стратегия “Пресъздаване на академичната библиотека на бъдещето” е поставен върху преструктурирането, което ще помогне на библиотеките да се адаптират към непрекъснато променящата се действителност и интернет революцията в образованието и науката.

В два дни и четири пленарни сесии по време на I Международна конференция „Библиосвят: Технологии, ресурси, практики“ лектори от страната и чужбина ще запознаят аудиторията с аспекти на библиотечното коопериране и комуникация, влияние на европейските инициативи, нови технологични решения при библиотечните ресурси и услуги. Ще бъдат споделени и редица успешни библиотечни практики.

Регистрацията за участие в конференцията се извършва онлайн и продължава до 15 септември 2013 г.