fb
СпециалниЧети с мен

Библиотеки в цялата страна ще се включат в инициативата „Чети с мен“

1 мин.

Чети с менИнициативата „Чети с мен“ ще надрасне планираното за 28 септември масово четене в Борисовата градина. Това ще се случи благодарение на библиотеки от цялата страна, които ще се включат в кампанията на Министерство на културата, подкрепена от „Аз чета“ и организационен комитет от десетки професионално свързани с четенето и грамотността институции.

От Българската библиотечно-информационна асоциация изпратиха до членовете си писмо, с което ги призовават в сътрудничество с местни институции да организират и в своите населени места масово четете на същата дата и по същото време. От Фондация „Глобални библиотеки“ също са изпратили покана за участие в инициативата до 930 читалищни библиотеки, които се включиха в програмата „Глобални библиотеки – България“ 2009-2013 г.

„Библиотеките са сред първите, които чрез Маратона на четенето от 2006 г. алармират за отлива от четенето и произтичащите от това проблеми. Нека подадем ръка на Министертво на културата и бъдем водещи по места в националната кампания за насърчаване на четенето. Нека се опитаме всички заедно да поставим рекорд по масовост на четенето за страната“, казват от ББИА.

Инициативата е отворена за присъединяване за всички други организации и институции, които споделят целите на „Чети с мен“.