fb
СпециалниЧети с мен

Министерство на културата стартира подготовката на „Чети с мен“

1 мин.

Подготовката на мащабно събитие с мото „Чети с мен“ стартира Министерството на културата. Кулминацията ще бъде на 28 септември в Борисовата градина, където хиляди ще се съберат с книга в ръка, за да четат заедно.

Всеки желаещ ще може да прекара последния неделен ден от септември с книга в ръка на открито заедно с други любители на четенето. В същото време в различни кътове в Борисовата градина популярни личности и посланици на кампанията ще четат по няколко минути на глас откъси от любими свои книги.

Освен Министерство на културата, в организационния комитет за „Чети с мен“ са и Министерство на образованието и науката, както и сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“ и „Детски книги„. Масовото четене ще премине под патронажа на президента Росен Плевнелиев, а партньори са Столична община и още много организации.

„Искаме да се съберем на 28 септември в началото на Борисовата градина в София и да поставим своеобразен рекорд за най-много хора с книга в ръце – може и таблет или киндъл, но важното е да почетем за няколко минути“, разказа в интервю за „Дневник“ служебният министър на културата Мартин Иванов.

Паралелно с читателските кътове ще бъдат изградени и буккросинг зона, кът за четене на детски книги, илюстраторски работилници и др.

Вече е активна и Facebook-страницата на събитието, можете да се присъедините към нея тук.