fb
Книги и киноСпециални

Биографичен филм за Айнщайн ще бъде продуциран от Кери Спекман

1 мин.
Albert Einstein

einstein-logoАвторът на „Библия на победителя“ (изд. „Сиела“) д-р Кери Спекман ще продуцира филм, посветен на животаи личността на гениалния учен Алберт Айнщайн, четем в Beattie’s Book BlogЛентата е озаглавена Einstein’s Compass и е планирана да излезе в края на 2015 г., точно навреме за включване в надпреварата за наградите „Оскар“. 

Филмът ще бъде част от поредица за Айнщайн, като Einstein’s Compass ще проследява дейността на учения от 1905 до 1922 г., а продължението, Poppa Einstein, ще се съсредоточи върху периода 1950-1955 г. Лентата ще бъде реализирана със спонсорството на група заможни новозеландски инвеститори, вместо да разчита на големите холивудски студия.

Въпреки че Алберт Айнщайн е считан за един от най-известните мъже в историята, обявен от списание „Тайм“ за „Личност на столетието“, досега за живота му не е бил правен мащабен биографичен филм. Кери Спекман планира да разкаже за всички огромни предизвикателства, с които Айнщайн се е сблъскал по пътя си към величието, показвайки едновременно лицето на учения и на личността отвъд науката.

Kerry Spackman

Д-p Кepи Спeкмaн, poдeн в Hoвa Зeлaндия, e нeвpoлoг, изгpaдил кapиepaтa cи кaтo мeнтop нa cпopтиcти, бизнecмeни и дpуги извecтни личнocти, пoмaгaйки им дa paзвият миcлoвни тexники c цeл дa ce уcъвъpшeнcтвaт в избpaнитe oт тяx oблacти.

Дългo вpeмe Спекман кoнcултиpa чeтиpи oт oтбopитe във Фopмулa 1, a нoвoзeлaндcкoтo пpaвитeлcтвo гo нaeмa cпeциaлнo, зa дa тpeниpa eлитни cпopтиcти зa oлимпийcки и oтбopни cпopтoвe. Основател на „Институт на победителите”, където обучава на техники за самоусъвършенстване и самопомощ.