fb
БългарияНовини

Близо 1000 души се срещнаха с Мария Лалева на първата част от турнето “Живот в скалите“

1 мин.

Близо 1000 читатели, които няколко години чакаха излизането на романа „Живот в скалите“, се срещнаха на живо с авторката Мария Лалева по време на първата част от националното турне за представяне на книгата.

Софийската премиера в „Зала 42“ на НДК в понеделник вечер с участието на Любен Чаталов и Силвия Лулчева посрещна близо 400 гости, а след това Лалева и част от екипа ѝ посетиха последователно Пловдив, Хасково, Кърджали и Стара Загора, като в някои от градовете авторката се срещна и с групи от ученици. През следващата седмица Мария Лалева ще бъде в Казанлък, Бургас и Варна, а издателите от „Книгомания“ споделиха, че работят и върху още срещи с читатели през ноември.

„Живот в скалите“ излезе на книжния пазар след няколкогодишно чакане от феновете на Мария Лалева, която преди това имаше издадени две стихосбирки – „Личен архив“ (2014) и „Не съм ви ближна“ (2016). Романът придоби буквално митичен ореол, защото цитати от него ставаха популярни в социалните мрежи и редица онлайн издания далеч преди публикуването му. Затова и при излизането на хартиеното издание самата Лалева се пошегува в специално обръщение на Facebook страницата на книгата„За всички, които не вярваха – ето я, „Живот в скалите“ с меки корици пътува към вас!“.

Кои са следващите дати в националното турне за представяне на „Живот в скалите“ можете да видите тук.

Прочетете откъс от първата глава в романа – „Павел“.