fb
ГалерияМултимедия

Близо 3000 деца взеха участие в първия уикенд на „Стара хартия за нова книга“ [галерия]

1 мин.

2800 деца предадоха над 15 тона хартия за рециклиране в първите две събития от кампанията „Стара хартия за нова книга“ в Хасково и София. В замяна те получиха повече от 3200 книги по избор. Така малките екоактивисти спасиха от изсичане близо 200 дървета.

Инициатива предстои да се проведе в Русе на 17 септември, където традиционно се отчитат рекорден брой участници, в Пловдив на 23 септември и в Бургас на 24 септември.

Средствата от събраната стара хартия в петте града на инициативата ще бъдат използвани за публикуване на специалното издание на кампанията „Ти можеш да спасиш планетата“, предварително осигурено от „ЕКОПАК България“.

Организатори на „Стара хартия за нова книга“ са „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“. Партньори на инициативата са са издателствата „Ентусиаст“, „ЕГМОНТ“, „Книгомания“ и инициативата „Забавното четене“. Каузата е подкрепена и от издателствата „Хермес“, „Бард“, Фют“, „Труд“, „Сиела“, „Софтпрес“, „ПАН“, „Златното пате“, „Албо груп“. Медийни партньори са bTV Media Group, „Аз чета“, clubz.bg, dnes.bg, az-deteto.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg, obekti.bg.