fb
#Bookstagram@-книги

Bookstagram 7: Любими снимки на книги в Instagram от последните дни – 9 април

6 мин.

Двойната неделя малко ни обърка, но нищо – дори козунаците и яйцата – не могат да ни разсеят достатъчно, че да не надничаме в Instagram. И като си говорим за козунаци и яйца – те определено са една от специфичните теми на тазседмичното издание на любимата ни неделна (понеделнишка) рубрика – Bookstagram. Започваме с най-харесваната снимка в нашия профил – @azcheta.

Честит празник! Четете ли нещо днес?

A post shared by Аз чета (@azcheta) on

Не забравяйте да ни последвате, а ако обичате bookstagram и красивите книжни снимки – и авторите на останалите ъпдейти, които ще видите в тази статия.

Днес е ден на детската книга, а значи е ден на книжната магия. С детските книги опознахме света, пораснахме, станахме „големи“ и „умни“ и все към тях се връщаме, когато ни е тъжно, тежко или самотно. Не е голяма тайна, че екипа ни продължава да чете детски книги и съвсем скоро ще започнем да ви разказваме за най-любимите ни заглавия в проекта ни „300 любими книги“, а за сега ви поздравяваме с илюстрацията на Матея Аркова от новата книжка на Радостина Пеева @mother_of_motts – „Кико без крила“, която ще бъде готова съвсем скоро, а ние сме супер щастливи, че това мъниче най-после ще види бял свят, защото искрено обичаме Радостина и се възхищаваме на всяка нейна детска книжка. Дайте лайк на разкошната илюстрация на @m.atea.illustrations и споделете коя е вашата любима книга от детството! #azcheta #азчета #детскикниги #детскиймир #детскиекниги #илюстрации #illustration #kidsbooks #childrenbooks #childrenworld #читател #booknerd #illustrator #drawing #art #illustrations #детство #книгидлядетей

A post shared by Сайт и магазин „Читател“ (@chitatel.net_) on

Ако искате да видите своя снимка в тази рубрика, трябва да ни тагнете или да използвате някои от нашите хаштагове – #азчета, #azcheta или #instagramcheta. 

Ако имате bookstagram профил, непременно ни оставете линк в коментарите! Ще ви последваме веднага.

Нещичко пристигна. Нещичко от бъдещето. Нещичко от отвъдното. @orange_books направиха началото на едноседмичната ми почивка страхотно. „Косачи” ми е големичка за джоба на мантията, което означава, че ще я прочета бързичко, а и вместо коса си имам оркска брадва, но това е, защото имам опит с определени книги и трябва да се пазя от героите им…някак си. 😁✌😊📖 #book #books #bookstagram #instabook #bookworm #bookshelf #read #reading #reader #bookday #booktime #colorful #beautiful #nealshusterman #scythe #beautifulbook #bookslife #mylifebooksblog #instagramcheta @my_life_books_blog

A post shared by Gray•D•Kat: Honnezumi Katri (@katri_mei_lightdeth) on

Книгите от поредицата „Шестата кохорта“ на Жанет 45 са ни много любими, но „Маверик“ има специално място в сърцето на Павлина.

Много често ме питат „Ама защо не си караш колата през седмицата?!”. Отговорът е, че напоследък единственото време за четене, което ми остава (освен ако не открадна някои час през уикенда) е задръстването в 6 по канала…..мммм рай! . Та най-после стигнах и до „Маверик”, книжка, която благодарение на супер бавният 72 ще завърша тази седмица. . А да, и щом я поствам си знаете: задължителна е! . П.с Благодаря Ками, че ми я даде ;) #маверик #книги #задължителни #thebookthief #booklover #thebookloverfrombulgaria #maverick #readit #smartbook #futureofbusiness #pointofview #perspective #yep #thatsit #bookstagram #каквочетеш #азчета #врейса

A post shared by Diana Dimitrova (@dida4e) on

Споменахме козунаците и яйцата, нали?

На 2 април отбелязахме и Международния ден на детската книга. Датата е избрана заради рождения ден на вечния разказвач – Ханс Кристиян Андерсен.

 

Ако искате да видите своя снимка тук, използвайте #азчета, #azcheta или #instagramcheta, или тагнете @azcheta. Ще се видим отново другата неделя!