fb
НовиниПо света

Борис Акунин: В Путиновата Русия всичко ми е чуждо

1 мин.

Руският писател Борис Акунин отправи поредна критика към сегашното състояние на родината си. „Нямам точки на съприкосновение в Путиновата Русия, в нея всичко ми е чуждо“, казва авторът в свое телевизионно интервю, цитиран от OffNews. Акунин неведнъж е осъждал действията на Путин и е изказвал подкрепата си към Украйна.

„Хората не виждат, не искат да знаят, не мислят. Те обаче не трябва да бъдат обвинявани за това, защото си имат своите животи и всекидневни проблеми. Но слепотата, липсата на мислене и незаемането на твърда позиция струват много в подобни исторически моменти. Трудни времена очакват страната ми. Вероятно дори по-лоши от това, в което се намира Украйна сега. Не можете да си представите колко ми се иска да греша обаче“, казва авторът на романи като „Азазел“, „Турски гамбит“, „Коронация“ и др.

Въпреки че не смята да емигрира, Акунин ще прекарва възможно най-много време зад граница. В едно от предишните си изказвания на политическа тематика той предсказа преврат или социална революция в Русия.