fb
Книги и киноСпециални

Брайън Селзник представи в Кан филма по своята книга „Покосени от чудо”

2 мин.

Облечен в екстравагантен костюм, авторът на „Изобретението на Хюго” Брайън Селзник представи на филмовия фестивал в Кан дългоочакваната екранизация по романа си „Покосени от чудо” (Wonderstruck). Лентата на режисьора Тод Хейнс, на която Селзник е сценарист, се очакваше с огромен интерес заради участието на Джулиан Мур и глухонямата млада актриса Милисент Симъндс, която играе Роуз.

Според главния филмов критик на Variety Оуън Глайбърман, в “Покосени от чудо” виждаме много повече артистичност в пресъздаването на сюжета, отколкото бихме открили в сложната механична история, която Хейнс разказва. След премиерата в Кан в четвъртък вечер екипът дълго време приемаше овации и се очаква лентата да бъде сред претендентите за основните награди на 70-то юбилейно издание на фестивала.

“Пишех сценария през нощта, докато през деня илюстрирах книгата ‘The Marvels’”, разказва пред Publishers Weekly Брайън Селзник. “Много ми помогна със съветите си Джон Лоугън, който написа сценария за „Хюго“, а сега с удоволствие се съгласи да ме приюти под крилото си за този проект”, допълва авторът. Той споделя, че най-голямото му предизвикателство по време на подготовката на сценария е бил фактът, че едната сюжетна линия в книгата се разказва с думи, а втората – с изображения. „Тези две истории, разделени 50 години една от друга, се движат напред-назад, докато накрая не се съберат”, обобщава Селзник.

Световната премиера на „Покосени от чудо” е на 20 октомври 2017, а в края октомври Scholastic ще публикуват книга към филма – Wonderstruck Movie Scrapbook. По подобие на лентата, изданието ще бъде с две огледални страни, едната черно-бяла, а другата – в стила на цветната технология от 70-те Technicolor.

Вижте и първия тийзър на екранизацията на Тод Хейнс по „Покосени от чудо” на Брайън Селзник:

https://www.youtube.com/watch?v=uEPBRkOgzfM