fb
Книги и киноСпециални

Братя Чучкови филмират „Снимка с Юки” на Мирослав Пенков

1 мин.
chuchkov

Братя Чучкови за кампанията ‘I Can Too’

Продуцентската компания на братята Борислав и Виктор Чучкови „Chouchkov Brothers“ подготвя филмирането на разказа на Мирослав Пенков от сборника „На Изток от Запада“ „Снимка с Юки“, съобщава Клуб Z. Реализацията на лентата би трябвало да се случи след получено съфинансиране за пакет от проекти на програмата за подкрепа на европейския културен сектор „Творческа Европа“.

Засега обаче работата не може да започне, защото другият източник на финансиране за проекта – субсидия и от Националния филмов център (НФЦ), в момента е блокиран. Причината е заведеното от 22-годишната Росица Караджова дело срещу конкурсната сесия, заради „нарушенията на художествената комисия и на директора Георги Чолаков“. Според Виктор Чучков-син „българският съд трябва да реши по най-бързия начин възникналите спорове във Филмовия център, защото при така създалата се ситуация филмите може и да не се осъществят“.

„Снимка с Юки” е история за младо семейство емигранти в Америка – българин и японка, които идват в България за ин витро процедура. След участието им в инцидент, който отнема живота на малко дете, животът им се променя завинаги. Проектът е по сценарий на Димитър Стоянович, режисьор е Лъчезар Аврамов.