fb
@-книгиБуккросинг

Буккросърите с нов форум за славянски езици

1 мин.
slavyanski-bookcrossing

Сайтът Bookcrossing.com обяви създаването на форум, в който буккросърите от славянски държави могат да пишат на родните си езици.

Това е поредната стъпка към превръщането на Bookcrossing в глобално явление. Досега освен на английски език, буккросърите имаха възможност да пишат на основните европейски езици, скандинавски езици (шведски, датски и норвежки)  и японски език.

През 2010 г. Bookcrossing.com започна мащабен проект по създаване на огледални сайтове на всички езици, на които се практикува идеята за пътуващите книги. Огледалният сайт на български език стартира на знаменателната дата 24 май 2012г. С новия форум българските буккросъри получават възможност да общуват на родния си език в рамките на сайта.

Администраторите на Bookcrossing.com имат готовност да обособят самостоятелен форум за онези славянски езици, които се ползват най-активно.

Разберете повече за движението „Буккросинг“ в специалната рубрика на „Аз чета“.

Не пропускайте да харесате и фейсбук страницата на Буккросинг движението в България или да се присъедините към фейсбук групата на Българската буккросинг общност.