fb
Книги и киноСпециални

Чък Паланюк ще е косценарист на филма по своята “Приспивна песен”

2 мин.

Чък Паланюк ще участва в създаването на сценария по екранизацията на своя роман “Приспивна песен”, съобщава thewrap.com. Преди дни самият Паланюк обяви в социалните мрежи, че е продал правата за филмиране на книгата на независимите филмови творци Анди Минго и Джош Лийк.

Точната дата за започване на снимките не е известна, но в своя профил във фейсбук Минго, който ще бъде режисьор и косценарист на продукцията, споделя, че иска това да се случи в началото на 2016 година.

“За мен е чест и привилегия да пренеса на голям екран един от любимите ми романи за всички времена с моя партньор Джош Лийк и нашата нова компания Mindpollen. Това ще бъде истинското приключение”, споделя Минго във Facebook.

Чък Паланюк с Анди Минго и Джош Лийк

Чък Паланюк (вторият в ляво) с Анди Минго (в дясно), Джош Лийк и тв водещата Дебора Кнап-Кату

Приспивна песен” ще е вторият съвместен проект на Минго и Паланюк след късометражния филм по разказа “Romance”, включен в предстоящия сборник на Паланюк “Make Something Up: Stories You Can’t Unread”, който се очаква да излезе на 7 април. Двамата творци са дългогодишни приятели, а по време на Филмовия фестивал в Портланд по-рано тази година Минго разказа:

“Чък и аз сме приятели, така че работата с него изглежда по-скоро като продължение на това приятелство. Чък също така има много ясна визия за разграничението между своя текст и филмовата адаптация, което предполагам е научил около екранизацията на “Боен клуб”. По време на работата ми върху ‘Romance’ той ме подкрепяше непрекъснато с коментари, докато пишех сценария. Купих правата за разказа за един долар и бутилка вино. Виното винаги е играло важна роля в нашето приятелство”

Екранизацията вече има и своя фейсбук страница, която може да следите тук. В България „Приспивна песен“ е издадена от изд. ЕРА, но в момента е с изчерпан тираж.

Ревю за „Приспивна песен“ може да прочетете при Христо в „Книголандия„.

Вижте и трейлъра на късометражния филм по разказа „Romance“ на Паланюк:

ROMANCE – Trailer from Andy Mingo on Vimeo.