fb
Книги и киноНовини

Netflix пуска сериал по романа на Маркес “Сто години самота”

2 мин.
Netflix

Литературата е само една част от безграничната магия на изкуството, затова обичаме новините за адаптации на книги. Когато става въпрос за Габриел Гарсия Маркес и неговия блестящ роман “Сто години самота” обаче нетърпението ни стана още по-голямо. Този път продукцията се подготвя от стрийминг платформата Netflix, премиерата ѝ се очаква в края на тази година, а първият ѝ трийзър вече е наличен онлайн.

На кадрите виждаме митичния град Макондо в Колумбия, който ни представя и героите от книгата.

Сериалът е заснет в Колумбия, а реализацията му е подкрепена от семейството на Маркес. Публикувана през 1967 г., „Сто години самота“ е една от най-емблематичните творби на Габриел Гарсия Маркес , носител на Нобелова награда за литература през 1982 г., и се смята за шедьовър на латиноамериканската и световната литература, с огромно обществено признание. И въпреки че са изминали 57 години от публикуването му, досега никога не е бил адаптиран към малкия или големия екран заради опасенията на Маркес, че историята ще бъде разводнена. Най-накрая и с помощта на неговия син Родриго Гарсия и Netflix, стъпката, която чакахме повече от половин век, беше направена и „Сто години самота“ ще стане сериал от 16 епизода. 

Книгата е преведена е на повече от 50 езика и е сред романите, които можем да определим като знакови за литературния жанр „магически реализъм“.

Предстоящите епизоди на стрийминг поредицата са режисирани от дуото Алекс Гарсия Лопес и Лаура Мора.

В актьорския състав влизат колумбийски звезди, сред които са Клаудио Катаньо, Марко Гонсалес, Сузана Моралес и Карлос Суарес.


Ако искате да допълните библиотеката си с ново издание на литературната класика, вземете го от Ozone.bg.

Прочетете още:

Обявиха библиотека „Габриел Гарсия Маркес“ в Барселона за най-добрата в света

10 незабравими цитата от книгите на Габриел Гарсия Маркес

Непубликуван роман на Габриел Гарсия Маркес излиза догодина

Барселона почита Габриел Гарсия Маркес с нова библиотека

Поглед към личния архив на Габриел Гарсия Маркес [галерия]