fb
НовиниПо света

Четенето винаги е на мода: Дизайнерка представи колекция, вдъхновена от Агата Кристи

2 мин.
Снимка: Gorunway.com

Седмицата на модата в Ню Йорк остави своя отпечатък в емблематичната книжарница Strand, а идеята беше на дизайнерката Ана Суи – новата ѝ колекция, вдъхновена от Агата Кристи.

С осеян със звезди първи ред, на който бяха седнали хора като Марк Джейкъбс и София Копола, американската моделиерка напомни на публиката, че четенето е секси.

Колекцията за есента на 2024 г., вдъхновена от героя на Агата Кристи Мис Марпъл, отдаде почит на английския детективски шик от 90-те, с карирани пуловери, шалове и чорапи до коляното, плисирани поли и украсени с бижута брошки.

„Мис Марпъл е любимият ми герой от романите на Агата Кристи. Харесва ми да гледам цялата телевизионна продукция на BBC, независимо дали е в причудлива английска провинция или в оживения Лондон. Всички са облечени в елегантен туид, носят красиви плетива с мотиви Феър айл и очарователни облекла с плетени яки. И мис Марпъл с нейната емблематична чанта Gladstone“, написа Суи в Instagram.

Колекцията на дизайнерката напомня за увлечението по стила на библиотекаря и истинския шик, завръщането на очилата с тънки рамки и смарт облеклото.

Дефилето в събота започна с облекла в ярко оранжево и наситено кафяво, вдъхновени от грънчарката от 20-те и 30-те години Кларис Клиф, пише New York Post. Докато ревюто продължи, цветовете станаха по-тъмни, с намигване към Вирджиния Улф, докато звучеше гръндж саундтракът от 90-те с песни на Smashing Pumpkins, The Breeders и Sonic Youth.

Ревюто завърши с искрящото вечерно облекло на Суи, което, според Instagram на марката, прегърна „блясъка и изтънчеността на лондонските нощни клубове от 30-те години“ и включваше море от пайети и мъниста както върху дрехите, така и върху шапките.