fb
СпециалниЧети повече

Чети повече, защото сме създадени от книгите, които четем (галерия)

1 мин.
Ние сме създадени от своите детски книги.

Книгите буквално са „инструменти“ за създаване на личности. Всичко прочетено рефлектира върху нас и допълва, развива и променя личните ни преживявания и разбирания за света. Идеята за ценността на книгите, които формират бъдещето ни, е в основата и на креативната и изключително ефективна рекламна кампания на Борда по образование на Йокохама (YCBE) и агенцията Dentsu в Токио, която цели да набере кандидати за библиотекари в местните начални училища.

Чрез създаване на скулптори на деца от книги и вдъхновяващи послания като „Книгите са повече от знание“, „Нова книга, нови приятели“, „Ние сме създадени от своите детски книги“ и „Прочети книга, виж света по различен начин“ рекламистите целят да привлекат към свободните места за библиотекари хора, които наистина осъзнават ценноста на книгите и важността на ролята, която поемат за бъдещето на децата. От друга страна, работят да повишат статута на самата професия като изключително важна за формирането на младите хора. Ефективността на кампанията е повече от впечатляваща – подадените заявления за работа са със 150% повече от предходната година.

Ето и печатните визии (кликнете на изображенията за увеличаване):

Артистичен директор на кампанията е Михару Матсунага (Miharu Matsunaga), копирайтър Миюки Ито (Miyuki Ito) и стратег Жиро Мураяма (Jiro Murayama).

[ + ]