fb
СпециалниЧети с мен

“Чети с мен” ще премине на два етапа във Велико Търново

2 мин.
cheti s men

Велико Търново ще се включи на два етапа в кампанията за популяризиране и насърчаване на грамотността “Чети с мен”, съобщава сайтът VelikoTarnovoUtre.bg.

Основен партньор за събитията в старата столица е Народна библиотека „П. Р. Славейков”. Планира се празникът на четенето и грамотността да започне още на 25 септември, четвъртък, от 14:00 часа във филиал „Славейче“ на библиотеката в квартал „Колю Фичето“ с щафетно четене на любими детски книги. То ще премине под мотото „Познатото за едни е непознато за други“.

Няколко дни по-късно, на 30 септември, вторник, отново във филиал „Славейче“ библиотеката организира и среща с детския писател Златко Златев, известен на малките читатели със своите стихотворения и гатанки.

Двете инициативи на великотърновската библиотека целят да стимулират четенето сред децата, както и да запознаят малките читатели с богатото разнообразие от книги, които могат да открият в детския отдел на културната институция.

Към кампанита “Чети с мен” вече потвърдиха участие всички читалищини библиотеки в страната с ден на отворените врати, както и много от останалите библиотеки с организацията на локални събития. Кулминацията ще бъде на 28 септември в Борисовата градина в София, където хиляди ще се съберат с книга в ръка, за да четат заедно.

Освен Министерство на културата, в организационния комитет за „Чети с мен“ са и Министерство на образованието и науката, както и сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“ и „Детски книги„. Масовото четене ще премине под патронажа на президента Росен Плевнелиев, а партньори са Столична община и още много организации.

Следете всички новини около кампанията в специалната секция “Чети с мен” на “Аз чета”.

Не забравяйте да харесате и фейсбук страницата на кампанията тук: