fb
СпециалниЧети с мен

Читалищните библиотеки с Ден на отворените врати на 28 септември

1 мин.

tumblr_inline_nbqtu8HKsT1s7m5q0Всички читалищни библиотеки в страната ще се включат в “Чети с мен” с Ден на отворените врати на 28 септември, става ясно от официалния блог на инициативата. За това са се уговорили министърът на културата в служебното правителство доц. д-р Мартин Иванов и читалищни дейци.

Според председателя на Съюза на народните читалища Николай Дойнов на 28 септември 2014 г. от 10:00 часа в Борисовата градина между „Езерото с лилиите” и детската площадка с каменното слонче ще дойдат с любимите си книги в ръка и много читалищни дейци.

Ще поканим на 28-и септември в Борисовата градина и всички поети и писатели, които са представяли книгите си и творбите си в едно или друго българско читалище, те ще могат и да рецитират своите произведения в парка, каза още Дойнов.

На срещата в четвъртък са били обсъдени и възможностите за евентуално увеличение на субсидията за читалищата през 2015 г., ако за целта да бъде осигурен финансов ресурс в държавния бюджет. От СНЧ са настояли и за повишаване на размера на субсидираните от държавата читалищни бройки, тъй като към днешна дата заплащането на читалищните служители (читалищни библиотекари и читалищни секретари) е изключително ниско.