fb
БиблиотекитеНовини

#Четанавсякъде с Нюйоркската обществена библиотека

2 мин.
chetinavsyakade biblioteka nu iork

Това лято Нюйоркската обществена библиотека (New York Public Library) се стреми да направи четенето още по-интересно и привлекателно за всички чрез хаштага #ireadeverywhere (#четанавсякъде).

От 5 август библиотеката приканва всички читатели, писатели и библиотекари от цял свят да се включат в предизвикателството под този хаштага в социалните медии и да споделят своите любими необичайни места за четене. А по този начин да вдъхновят и повече хора да грабнат книга или електронен четец и да се потопят в литературно приключение.

Най-интересните, забавни и любопитни снимки ще бъдат споделяни и от профилите на библиотеката в Twitter, Instagram и Pinterest

Нюйоркската обществена библиотека планира още да привлече читатели, като отвори и читалня на открито на площада на пред сградата на библиотеката на Пето авеню и 42 улица. “Уличната” библиотека ще работи до 22 август, като посетителите ще имат възможност да си направят #ireadeverywhere и там.

А вие къде бихте се снимали за #ireadeverywhere това лято? Ще се радваме да ни споделите, като добавите и летния хаштаг на „Аз чета“ – #КнижноЛято

Междувременно вижте и част от известните личности, които се включиха в инициативата на Нюйоркската библиотека: