fb
БългарияНовини

Четири различни награди ще бъдат връчени по време на „Пловдив чете“ 2018

1 мин.

Четири литературни и книгоиздателски награди ще бъдат връчени в рамките на шестнайсетото издание на „Пловдив чете“ 2018. Фестивалът ще се проведе в дните между 11 и 17 юни включително с медийното партньорство на „Аз чета“. 

Литературната програма на „Пловдив чете“ започва на 10 юни 2018 г. Официалното откриване ще стартира с приветствено слово от Министъра на културата Боил Банов на 12 юни от 20:00 ч. в Античния театър. Тогава ще бъдат връчени и престижните награди „Орфеев венец“ – за най-изявен поет през изминалата година, както и „Златна четка“ – за най-добро художествено оформление на книга. Публиката ще се наслади на известни хитове на група „Фондацията“ с участието на големите български музиканти Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански.

По време на фестивала Министерството на културата и Община Пловдив ще връчат и тазгодишните национални награди „Христо Г. Данов“. Припомняме, че миналата година сайтът „Аз чета“ грабна приза в категория „Електронно издаване и нови технологии“. 

В самото начало на фестивала Община Пловдив ще обяви поредното издание на своята Програма за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания. Ще се състои и връчване на наградите „Читател на годината от 5 до 105“ на Народна библиотека „Иван Вазов“.

Следете „Аз чета“ за допълнителна информация относно гостите и събитията на фестивала.