fb
БиблиотекитеНовини

Четвъртокласници четат за Левски в предизвикателство на библиотеката в Кюстендил

1 мин.

Учениците от 4 клас на ОУ „Христо Ботев” в Кюстендил приеха литературното предизвикателство на регионалната библиотека „Емануил Попдимитров” да четат книги за Васил Левски. През януари тяхното училище е на фокус в работата на библиотеката, а самото предизвикателство „Аз чета книги за Васил Левски” е част от кампанията „Година на книгата”.

Инициативата на РБ „Емануил Попдимитров” е провокирана от идеята на Марк Зукърбърг да посвети 2015 година на книгите и четенето. Затова и всеки месец библиотекарите ще изготвят тематични списъци с книги, а целта е всеки от посетителите да прочете колкото се може повече книги в периода на месечното предизвикателство.

„Всяка книга, включена в Предизвикателството, се съпътства от талон, в който читателят трябва да отговори на поставен въпрос и да зададе своя към следващия читател. Въпросите са свързани със съдържанието и това ще бъде сигурен белег, че книжката е прочетена“, обясняват от библиотеката на сайта си.

Освен за децата, вече е в ход и предизвикателство за възрастни – през януари и февруари те ще трябва да четат книги, посветени на Трифон Зарезан и Свети Валентин.