fb
#BookstagramБългарияНовини

20 града играят #WorldBookHunt в Световния ден на книгата и авторското право

2 мин.

Предизвикателството #WorldBookHunt превзема Instagram в Световния ден на книгата и авторското право – 23 април. Мистериозно търсене на книги ще се проведе в над 20 града в страната и извън нея. Предизвикателството е организирано от Теди Рафаилова и Викс Томова и има за цел да сплоти читатели от различни населени места.

През февруари и март направихме мистериозни търсения на книги в София и още няколко града в страната. За Световния ден на книгата решихме да опитаме да изведем инициативата и извън границите на България. Очакваме книги, част от предизвикателството, да се появят в Китай, Обединеното кралство, Южна Африка, Иракски Кюрдистан и още, споделя Теди. 

На призива ни за доброволци от страната откликнаха хора от Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Варна, Добрич, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Благоевград, Перник и Търговище. Те ще оставят книги от своята библиотека с послание и с надеждата да бъдат намерени от друг читател, който да ги прочете, запази в своята библиотека или предаде нататък, споделя Викс Томова. 

Всеки, който желае, може да се включи в предизвикателството – като търсач или криещ книги. Можете да скриете опакована и надписана книга в града си, да споделите стори или снимка с #WorldBookHunt, за да може книгата да бъде намерена от други търсачи. В профилите на организаторите the_bilingual_reader и _the.bookie.monster_ ще бъдат споделяни всички улики за книги в страната и извън нея. 

Инициативата е продължение на провеждащите се от началото на годината в София и страната мистериозни търсения. 

Прочети още:

Букстаграм предизвикателство разказва историите на забележителни жени

Букстаграмъри организират страшен октомври

Букстаграмъри организират „Пътуваща Любов“

Книжни блогъри организират Instagram предизвикателство за читатели

Как четеш: Теди Рафаилова