fb
БлогБлогове

Читалище.то с кампания в IndieGoGo за своята първа клуб-читалня

1 мин.

„Читалище.то“, създадено на 1 ноември миналата година с активното участие на голяма част от екипа на „Аз чета“, вече има свое помещение и започна дарителска кампания за превръщането му в клуб-читалня.

Пространството от 60 кв. м се намира съвсем в центъра на София – на ул. Лом, а идеята ни е да го превърнем в място за четене, срещи и събития като дискусии, семинари и обучения. Там ще осъществяваме и част от събитията на „Аз чета“, така че подкрепата ви за Читалище.то е подкрепа и за нас.

Акцията вече тече в платформата за групово финансиране IndieGoGo, като поставената крайна цел е 3000 долара. Средствата ще се използват за лек ремонт, боядисване, освежаване, обзавеждане и покриване на разходите за персонала през първите три месеца.

Давам си сметка, че събирането на пари за нетърговски дейности и то в сферата на неформалното образование, каквато е насочеността на Читалище.то, е изключително трудна задача. Платфоми като IndieGoGo от своя страна са сравнително непознати у нас (макар че примерът на Йордан Желязков е повече от чудесен), затова разчитаме на подкрепа от възможно най-много хора, макар и с по-малки суми.

Влезте тук, разгледайте предложението и ако ви допада – дарете. А после ще се радваме да ви виждаме редовно в клуб-читалнята на Читалище.то!

[ + ]