fb
БиблиотекитеНовини

Читател върна книга след 50 години, придружена с шеговита бележка

1 мин.

За всеки, който обича книгите или четенето, библиотеките са място, което често посещава. А за всеки, който е запознат с библиотеките и как работят, отлично знае, че пренебрегването на крайния срок за връщане на книга не е нещо, което трябва да се прави. В разрез с това „свещено“ правило на библиотекарите – тайнствен потребител върна книга в библиотеката на University College London след 50 години.

Книгата е придружена и с шеговита бележка: „Скъпи библиотекарю, страхувам се, че тази книга е закъсняла с около 50 години! Моля, не я изхвърляйте сега, когато отделих време и усилия да я върна. Вече трябва да е „антика“, гласи част от съобщението.

Според Evening Standard, книгата е издание от 1875 г. на пиеса, наречена Querolus, която трябвало да бъде върната в библиотеките на UCL през лятото на 1974 г. Библиотекарката на университета Сузане Трауе казва, че останала без думи, когато е прочела бележка след откриването на книгата. Тя е намерила анонимната пратка, когато се е върнала в библиотеката след 18 месеца работа от вкъщи. Според Evening Standard „Библиотечната глоба за късното връщане на книгата би била 1254 британски лири.“

Вижте още:

Мъж върна книга в библиотеката след 60 години