fb
БългарияНовини

Читателският клуб на Trouble Bakers се завръща със сбирка в Читалище.то

2 мин.

След продължителна пауза поради ковид пандемията, „Смълчаният читателски клуб“ подновява срещите си на живо. На 14 март (понеделник) от 19:00 часа клубът на Читалище.то на ул. „Лом“ 1 (зад централата на УниКредит Булбанк) ще отвори отново врати за мълчаливи читатели. Датата не е избрана случайно – 14 март е Денят на числото Пи. Изписана с месеца на първо място (3/14), датата съдържа най-важните цифри от ирационалното число, но организаторите предлагат и още един възможен прочит – PI (E) day, или ден, подходящ за хапване на сладки и солени пайове.

Читателският клуб на Trouble Bakers има няколко прости правила: четене в продължение на 1 час, след което можете да останете за обсъждане на прочетеното и хапване на вкусни лакомства, или пък да си тръгнете. Изборът на книги е оставен изцяло на участниците, няма предварително зададени заглавия или теми. Идеята на клуба е всеки да посвети един спокоен час на четенето, без да се разсейва с ползване на смартфон и други задачи.

Входът за участие е дарение на сума по избор в специалния буркан на Trouble Bakers. Събраните средства ще бъдат предоставени за нуждите на Читалище.то. Местата са ограничени с оглед на комфорта и безопасността на присъстващите. Необходимо е представяне на сертификат или отрицателен тест за COVID-19. Можете да запазите вашето място на лично съобщение до Facebook страницата на организаторите. Клубът на Читалище.то предлага топли и студени напитки, а за вкусните лакомства ще се погрижи вълшебната кулинарка от Trouble Bakers Десислава Иванова.

„Смълчаният читателски клуб“ започва своите срещи в Читалище.то в края на 2019 година по модела на Silent Book Club на Гуенивиър Де Ла Мар – американска писателка и редактор, която се опитва да намери време за четене по време на майчинството. След появата на Covid-19 функционира предимно през летните месеци със сбирки на открито. За повече подробности следете Facebook събитието.