fb
Не пропускайтеПанаирът

Да си взема от панаира: Практическа граматика

1 мин.

practicheska-gramatikaAdvertorial

Ако вкъщи имате поне един ученик, ако работата ви е активно свързана с познаването на езика или просто искате да си припомните основните граматически правила, то непременно трябва да си вземете от панаира новата „Практическа граматика“ на Коала прес.

Книгата на Ваня Чернева е помагало по българска граматика, осъвременено в духа на „Официален правописен речник на българския език“ (2012 г.). Започва с теоретичен материал за частите на речта и частите на изречението. По-нататък тези сведения са разширени в чисто практическа насока за обяснение на определени правописни и пунктуационни правила.

В книгата са съчетани теоретичните знания с възможността да се проверят практическите умения. Написана в достъпна форма, а ясният и точен език, комбиниран с множеството таблици, улесняват максимално възприемането на правилата.

Примерите от двата речника правят книгата много полезна за всички, защото, съпоставяйки стария и новия речник, авторката извежда сега действащата норма. Така всеки може да се ориентира в новостите, въведени с „Официален правописен речник на българския език“, и да си обясни съвременните езикови процеси.

„Практическа граматика“ на Ваня Чернева можете да откриете на щанда на Коала Прес (№315) на етаж 3 в НДК по време на Панаира на книгата.

gramataika sadarjanie

[ + ]