fb
ВидеоМултимедияСпециалниЧети повече

Да споделиш удоволствието от четенето на Коледа (видео)

1 мин.

Ще започнем с много благодарности към нашия добър приятел Георги Илиев от Читалище.то, от чийто Facebook-профил си припомнихме тази реклама. Не ви разказахме за нея по-рано, но сега поправяме грешката.

Какво е Коледа, ако не време за споделяне. А какво е книгата, ако не можеш да споделиш удоволствието от четенето? Това е и основният мотив на британската търговска верига Sainsbury’s да посвети коледната си реклама на книгата „Коледното бедствие на Мог“ с участието на популярната на Острова котка-забраванка Мог.

Авторката и илюстратор на приключенията на котката Мог – Джудит Кър, е носител на Ордена на Британската империя, и подкрепя кампанията на Sainsbury’s, благодарение на която цялата печалба от продажбите на специалния тираж на „Коледното бедствие на Мог“ ще бъде дарена на фондацията Save the Children.

Дарението ще бъде насочено към програмата на неправителствената организация за подобряване на грамотността в Обединеното кралство, както и за националната програма „Read On. Get On.“, на която Save the Children е съосновател.

Вижте и как беше реализирана самата кампания: