fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден шести на Пролетен базар на книгата 2019 – 02.06

4 мин.

Възползвайте се от последния шанс да посетите някое от събитията в НДК, част от културната програмата на Пролетния базар на книгата 2019 и Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи! Напомняме, че днес щандовете на издателствата ще бъдат отворени за посетители до 18 ч.

 

14:00 ч.
ЩАНД 325
Книга с автограф с поетесата Мирела Иванова
Заповядайте на щанда на ИК „Хермес“ за среща с автограф с поетесата Мирела Иванова – автор на „Седем. Стихотворения (с) биографии“, преводач, журналист и драматург.
Представя: Издателство „Хермес“

 

15:00 ч.
ЩАНД 324
Среща с автограф. Гостува ни Петя Кокудева.
Представя: Издателство „Жанет 45“

 

16:00 ч.
МРАМОРНО ФОАЙЕ, НДК
Среща с новата книга на проф. Ивайло Дичев „Културни сцени на политическото“
Коя диктатура е по-опасна – на властта или на фалшивите новини? Защо се разпада публичното пространство? Как медиите създават харизма на популистите?
Представя: Издателство „Просвета“

 

Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи

Всички събития от програмата на Фестивала се провеждат в Мраморното фоайе на НДК

 

11:00-11:45 ч.
Среща разговор с илюстратора Борис Стоилов
Борис Стоилов – един от най-талантливите илюстратори, който впечатлява с невероятната си техника на рисуване и изключителната способност да предава атмосферата на текста . Негови са илюстрациите към едни от най-четените детски и детско-юношески книги на Издателска къща „Хермес“. Сред тях са серия „Златно перо“, серия „Майстори на приказките“, луксозните издания на „Малкият принц“, „Патиланци“, „Чудните пътешествия на Барон Мюнхаузен“ и др.
Подходящо за:
* деца между 4 и 6 години
* ученици 1.-5. клас
Представя: Издателство „Хермес“

 

12:00-13:00 ч.
Тайните на студийния фотографски проект
Георги Папакочев ще разкаже за майсторството на ателиерната фотография и за баща си – първият ателиерен фотограф-художник Петър Папакочев. Ще бъдат прожектирани фотографски илюстрации и техники, ще бъде показана новата книга-албум „Паметта на светлината”, съдържаща над 340 образа на видни българи от всички сфери на изкуството, културата, политиката, снимани в ателието Фото Папакочев.
Подходящо за:
* всякакви възрасти
* родители и деца
Представя: Издателство „Знаци“

 

13:30-14:45 ч.
Майсторски клас по творческо писане с Петя Кокудева (за деца, които се вълнуват от писане)
Петя Кокудева е детски писател и пътешественик. Автор е на три книги със стихотворения: “Лулу“ (Специална награда за дебют “Южна пролет”, 2012), “Малки същества“ (2014) и “Питанки“ (Национална награда “Константин Константинов“, 2017). Последната ѝ книга “Лупо и Тумба. Част 1″ е отличена с Националната награда “Христо Г. Данов“ 2018, в категория “Детска книга“. По всичките си книги авторката работи в щастливо сътрудничество с италианската художничка Ромина Беневенти. Петя е съавтор и на серия весели учебни помагала. Някои от стихотворенията й са превърнати в песни, други са включени в читанките
за първи, втори и трети клас. Води детски работилници по писане на истории, измисляне на думи, стихотворчество.
Подходящо за:
* деца над 7 години
* всички деца, които се вълнуват от писане
* тийнейджъри
Представя: Издателство „Жанет 45″

 

15:00-15:45 ч.
Book Tag на живо
Коя е книгата, която смятате, че всеки трябва да прочете? Какво бихте казали на любимия си автор, ако го срещнете на улицата? Кои са литературните герои, които бихте поканили на вечеря? Ако имате канал за книги в YouTube или следите там любимите си буктюбъри, ако споделяте всяка книжна емоция в Instagram и избирате корицата на следващата си книга според цветовете на фийда си, ако започвате деня с преглед на новите ревюта в книжните блогове и искате да се срещнете на живо с други като вас… включете се в първия Book Tag на живо и споделете книжните си тайни!
Подходящо за:
* тийнейджъри
Представя: Издателство „Егмонт“

[ + ]