fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден трети на Пролетен базар на книгата 2019 – 30.05

5 мин.

Вижте събитията, които се борят за вашето внимание през третия ден на Пролетния базар на книгата 2019 и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи:

 

16:00 ч.
МРАМОРНО ФОАЙЕ, НДК
Премиера на мемоарната книга на Павел Поппандов „Значи съм живял. Автобиография“
Мемоарната книга „Значи съм живял. Автобиография“ събира историите на един от най-обичаните български актьори Павел Поппандов извън сцената и екрана. Заповядайте, за да чуете интересни истории за познати, непознати, запомнени и забравени хора, които са подкрепили артиста в творческия му път.
Представя: Издателство „Милениум“

 

16:30 ч.
ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „ПЕРОТО“
Издателска къща „Знаци“ ви кани на представяне на поета Николай Искъров и книгата „Скитникът на моята душа“
С участието на Румен Леонидов и други приятели на поета. Ще бъде прожектиран филм за Николай Искъров.
Представя: издателство „Знаци“

 

17:00 ч.
МРАМОРНО ФОАЙЕ, НДК
Представяне на книгата „България 0.5 – грешките в кода“ от Орлин Тодоров
Книгата е практически отговор на въпроса как от „декорация на властта“ демокрацията да стане работеща за гражданите, т.е. за нас и нашите деца. Тя е продължение и разширение на „България Версия 0.5”.
Представя: Орлин Тодоров

 

18:00 ч.
МРАМОРНО ФОАЙЕ, НДК
Българската младеж 2018/2019 г. – Мащабно изследване, което цели да опише проблемите и предизвикателствата пред младежта днес
Експерти от Института по социология „Иван Хаджийски“ представят ново изследване за младежта, проведено от „Галъп интернешънъл“ по поръчка на фондация „Фридрих Еберт“, бюро България. „Българската младеж 2018/2019“ е част от международния изследователски проект „Изследвания за младежта в Югоизточна Европа 2018/2019“. В рамките на събитието ще бъдат представени и сравнителни данни от предишни изследвания за младежките нагласи и модели на поведение в съвременното общество.
Представя: Галъп Интернешънъл

 

18:00 ч.
ЩАНД 325
Книга с автограф с Ивинела Самуилова
Една от най-обичаните български писателки – Ивинела Самуилова, автор на „Бабо, разкажи ми спомен“, „Пътеписи за душата на България“ и много други, ще ви очаква за среща с автограф на щанда на ИК „Хермес“.
Представя: издателство „Хермес“

 

18:00 ч.
ЩАНД 324
Среща с автограф. Гостуват ни Николай Янков и Елена Щерева /„Влахос“/
Представя: Издателство „Жанет 45“

 

19:00 ч.
МРАМОРНО ФОАЙЕ, НДК
Вечер на Здравка Евтимова
„Пиша, за да кажа на изпадналите в беда – хора, ние можем да летим, ние можем да обичаме, можем
да правим силни и добри неща – за децата си, за младостта около нас, за възрастните, които нямат сила за повече борби. Затова сме родени. Нека бъдем смели, силни, красиви в мислите и делата си, за да докажем, че не сме били родени напразно.“
Здравка Евтимова, интервю с Таня Анастасова
Представя: Издателство „Жанет 45“

 

19:00 ч.
ЩАНД 211
Среща с автограф: Александър Марамски представя трилъра си „Кръгът на смъртта“
Как би реагирал човек в ситуация на безпрецедентна терористична вълна? Би ли се скрил и изчакал помощ? Или би постъпил като главния герой на романа на Александър Марамски, когато разбира, че животът на племенницата му е застрашен и тръгва да я спаси. Спасява много човешки животи, превръщайки се в същински кошмар за враговете си…
Представя: Издателство „Персей“

 

Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи

Всички събития от програмата на Фестивала се провеждат в Мраморното фоайе на НДК

10:30-11:15 ч.
Среща разговор с Бьорн Суртлан (Норвегия)
Норвежкият писател Бьорн Суртлан е убеден, че няма значение дали пишеш за деца или възрастни, а дали пишеш добра литература. За него всяко произведение на изкуството – било то книга, картина или музика, е тайнство. Стреми се да бъде честен със своите читатели, които стигат едва до коленете му, и с това печели обичта им. Многобройните му награди както в Норвегия, така и в чужбина, го доказват.
Подходящо за:
* ученици 4. – 5. клас
* деца над 10-годишна възраст
Представя: Издателство „Фют”

 

11:30-12:15 ч.
Среща разговор с Иглика Дионисиева
„ПРИКАЗКИ ОТ ВИСОКОСНАТА ГОДИНА“ ИЛИ ПРИКАЗКИ
ЗА ВЗЕМАНЕТО, ЗА ДАВАНЕТО, ЗА ПРЕМИНАВАНЕТО, ЗА СЪЗДАВАНЕТО… Тези приказки са като ябълка, посята в детството и продължаваща да расте и да дава плод, заедно с израстването на децата. В тази книга вземането и даването от детските игри се превръщат в две крила, с които човек да съзрява и да лети, да преминава отвъд трудностите. И когато нещо се счупи или повреди, героите показват как да се поправи – създавайки добро с ръцете и със сърцето си.“
Подходящо за:
* ученици 4. – 5. клас
* деца над 10-годишна възраст
Представя: Издателство „Жанет 45”

 

12:30-13:15 ч.
Куклен театър „Карлсон, който живее на покрива“ по Астрид Линдгрен
В изпълнение на Театър „Карлсон“ Когато се чувстваш самотен, когато много, ама много искаш да имаш приятел, точно тогава Карлсон, който живее на покрива, решава да КАЦНЕ в твоята стая. В този момент всичко в света около теб се променя, дори и родителите ти. Това е едно приятелство на ръба между фантазията и реалността. Прекрасно е да имаш приятел, който живее на покрива и повтаря „спокойствие и само спокойствие” и ако може един бонбон за Карлсон!
„Това е дреболия, обикновено нещо“
Карлсон
Подходящо за:
* за деца над 3-годишна възраст
* родители и деца

[ + ]