fb
БиблиотекитеНовини

Денонощно обслужване на читатели подготвя библиотека „Искра” в Казанлък

1 мин.
Denonoshtna biblioteka w Kazanlyk

Като студенти все искахме библиотеките да са денонощни. В Казанлък това скоро ще се случи, благодарение на екипа на библиотека „Искра”, съобщава радио „Фокус”. 24-часовото обслужване на читатели ще може да се осъществи чрез електронни бази данни – електронен каталог „Книги“ и електронен каталог „Краезнание“, които се изготвят в момента и ще бъдат качени в интернет пространството.

Екипът ни работи в насока 24-часово обслужване на потребителите на услугите на библиотеката, като се надяваме това да стане факт до средата на 2015 година, посочва Катерина Трендафилова от отдел „Обработка“ на казанлъшката библиотека пред радио „Фокус“.

В интернет ще бъдат качени 52 хиляди електронни единици – книги, в които фигурира фондът от 1970 година до момента и над 27 хиляди издания от отдел „Краезнание“, където са налични описания и на публикациите от местния периодичен печат от 2003 година насам.

„Всичко това ще бъде качено и предоставено за ползване от потребителите на услугите на библиотека „Искра“ на сайта на библиотеката, като те ще могат да работят с тях по всяко време на денонощието“, допълва още Трендафилова.

[ + ]