fb
Ревюта

Народни мъдрости за по-добър PR

1 мин.
progovorki

progovorkiУспях!, идваше ми да извикам онзи ден. В момента, в който затворих и последната страница от тази книга, знаех, че някой споделя две мои сериозни страсти. Даже три! Книги, пословици и PR. Деси Бошнакова със сигурност беше написала книга като за мен.

Не съм сигурен дали ще успея да кажа много неща за „PRоговорки“. Факт е, че книгата има странотен поглед към професията от много странна на пръв поглед гледна точка. Но всъщност показва колко дълго време се е формирала същността на PR-професията – векове, хилядолетия.

Вероятно Деси Бошнакова е прекарала дълги дни в сортиране на събираните с години български и чужди пословици и поговорки и е решила да ги превърне в PRоговорки. А аз много силно одобрявам това. Дори се изкушавам да й пратя моята колекция, за да сложи и от тях в следващото издание, хехе.

Тази книга обаче е азбучна, в някои аспекти. Бошнакова е подбрала основните аспекти на PR-професията и ги е разделила според различни народни мъдрости. Сравнението с мъдростите в други държави пък си е направо околосветско пътешествие.

И да, чувството за самоирония на места е направо убийствено забавно.

Благодаря за тази книга, Деси!

progovorki