fb
БългарияНовини

Детски книжен празник отбелязва края на „Бисерче вълшебно“ 2015

2 мин.
detski praznik biserche valshebno

Дни след официалното обявяване на победителите в третото издание на Националната награда за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ приключенията и предизвикателствата за малките читатели не свършват. Днес, 26 април, от 11:30 ч в Bulgaria Mall (ниво +1) организаторите на наградата от Фондация „Детски книги“ и всички партньори ще посрещнат малките читатели и техните родители с вълнуващ детски празник с много награди, изненади и задължително много добро настроение със сладък книжен привкус.

Присъстващите на празника ще се включат в разнообразни игри и забавления, а в края на събитието с помощта на публиката ще бъдат изтеглени и имената на деца от почетното жури в наградата „Бисерче вълшебно“ 2015, които ще получат специални награди – изненади от основния спонсор на кампанията Da Vinci Learning, електронен четец от „Детски Дневник“, подаръци от Ozone.bg, книжарници Orange Center и „Игрите на ГоГо“, комплекти с книги, както и още допълнителни изненади.

Всички деца от София, дали своя вот за любима книга, както и посетителите на детския празник, ще могат да се включат и в отделна тематична томбола с награди, осигурени от Bulgaria Mall.

Кои книги спечелиха вота на децата тази година научете тук.

Проектът “Бисерче вълшебно” се провежда за трета поредна година и цели да да насърчи четенето сред децата и да провокира интерес към съвременната детско-юношеска литература. Наградата за втори път е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев. Организатор е фондация “Детски книги” с подкрепата на сайта “Аз чета”, Министерство на образованието и науката и партньорството на образователния телевизионен канал Da Vinci Learning.

Партньори на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2015 са още Асоциация „Българска книга”, Българска библиотечно-информационна асоциация, Национален център за книгата към НДК, Столична библиотека, Национална мрежа за децата, Асоциация „Родители”, Чешки център в София, фондация „Credo Bonum“, НУИИ „Илия Петров“ – София, сдружение „Писалка и перо“, много библиотеки и читалища от цялата страна, както и книжарници store.bg, „Сиела“, „Приятели“, „Orange center“, „Хермес“, „Фют“, книжен център „Гринуич“, bg-mamma.com, Ozone.bg, „Жар-птица“ – Варна и „Приказка без край“.

Медийни партньори са Детски Дневник, Az-Deteto.bg, TeenProblem.net, Програмата Kids, Книголандия, сп. Bravo, БГКниг@, Radio Family, Данибон, Цитаделата, Книгозавър, Алиса в чизми.