fb
БиблиотекитеНовини

Детски летен университет отваря библиотеката в Плевен

1 мин.

Детски летен университет ще се провежда през юли в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Плевен, съобщиха от културната институция в ефира на БНР. Библиотекарите разкриха, че много изненади, полезни знания, игри и забавления очакват малките „студенти“ от 8 до 12 години.

„Дългоочакван е този летен университет, който прекъсна заради пандемията през последните две години. Сега отново очакваме децата на Плевен“, каза Павлина Цветкова, главен библиотекар в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“. Това ще е 13. издание на детски летен университет.

„Заниманията ни са разнообразни по тематика и съдържание, балансирани в научната и творческата сфера, в областта на изкуството и българския фолклор. През годините в провеждането на заниманията успешно включвахме много наши доброволци и това лято те активно ще ни помагат в работата с деца, но тази година в работата с тях има не само приемственост и устойчивост, а и надграждане. Двама от нашите бивши доброволци – Мария Василева и Иван Жунтовски, които са наши бивши доброволци ще бъдат ментори на интерактивни занимания  от детския университет“, допълни главният библиотекар.

Програмата започва на 5 юли и ще продължи до 28 юли.