fb
БългарияНовини

Диего Галдино гостува в четири български града през юни

2 мин.

Диего Галдино, автор на романите „Сутрешно кафе в Рим“ и продължението му „Вечерно кафе в Рим“ (изд. „Кръгозор“), ще гостува в България през юни и ще се срещне със свои читатели от четири града – София, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора. Паралелно италианският писател ще представи и новата си книга, издадена у нас – „В любовта винаги става така. Турнето му ще се проведе под мотото „На чаша кафе с Диего Галдино“ с медийното партньорство на „Аз чета“.

Диего Галдино е роден през 1971 г. Живее в Рим и има собствено кафене, където работи като бариста и използва цялото си въображение, за да зарадва клиентите с различни рецепти за ароматната напитка. Той обаче признава, че всъщност писането е най-голямата му страст. Разпалва я един от романите на Розамунде Пилхер:

Проходил съм и съм проговорил сред кафета, израснах, влюбих се сред кафетата, затова мисля, че беше неизбежно да разкажа в първия си роман „Сутрешно кафе в Рим“ моя живот на барист.

Късно започнах да пиша, тъй като бях – и все още съм – читател и не е учудващо, че любимият ми жанр са любовните романи. Писането ми позволява да пътувам и чрез героите си да върша неща, които не бих правил в реалния си живот. То е моето балонче щастие, нещото, с което искам да се занимавам за постоянно в бъдеще.

Галдино споделя, че българските му читателки, които пътуват до италианската столица, специално намират кафенето му, за да се запознаят с него и да си вземат автограф. Това подтиква издателство „Кръгозор“ да го покани в България, за да може много повече от почитателите му да се срещнат с него лично.

Ето къде и кога ще имате възможността да го видите:

София  20 юни от 18:30 ч. в Книжен център „Гринуич“ (бул. „Витоша“ №37)
Велико Търново  21 юни от 17:30 ч. в РБ „П. Р. Славейков“ (ул. „Иванка Ботева“ № 2)
Стара Загора  22 юни от 11:00 ч. в РБ „Захарий Княжески“ (фоайе първи етаж)
Пловдив  22 юни от 17:00 ч. в книжарница „Хеликон – център“ (ул.„Александър I” №29)

С новия си роман „В любовта винаги става така“ Диего Галдино отново ще ни поведе из Рим, за да ни омагьоса с величествените му сгради и монументи и с прекрасните залези. Там ще съпреживеем с двама влюбени историята на една трудна и красива любов.

Снимка на публикацията: Quotidian Post.it