fb
НовиниПо света

Джордж Р. Р. Мартин пусна за феновете глава от новия си роман „Ветровете на зимата“

1 мин.

The-Winds-of-Winter-Book-Cover-197x300

Обичащият да радва читателите с подаръци гигант на фентъзито Джордж Р. Р. Мартин отново показа „милост“ към своите фенове. Писателят пусна на официалния си сайт обещаната преди няколко седмици глава от шестата книга от “Песен за огън и лед” – “Ветровете на зимата”. Откъсът е озаглавен „Мърси“ и е написан от гледната точка на героинята със същото име.

Текстът, освен подгряващ за стартиращия след броени дни 4-ти сезон на сериала на HBO „Игра на тронове“, е и доказателството на Мартин към читателите, че въпреки забавянето, все пак работи по шестата книга от поредицата. Официална дата за излизането все още не е оповестена, но със сигурност няма да се случи преди средата на 2015-та.

„Новата глава всъщност е стара глава, но не такава, която вече съм публикувал или чел на конференция. Всъщност никой освен моите редактори не я е виждал, но е писана толкова отдавна, че съм я преправял десетки пъти оттогава“, съобщи преди няколко дни в блога си Мартин.

Много от феновете на “Песен за огън и лед” изказваха съмнение, че писателят ще завърши продължението преди ТВ-адаптациите да настигнат повествованието в романите, но в априлския брой на Vanity Fair продуцентите на сериала дадоха успокояващи уверения, че „изравняването“ няма да се случи скоро. Новите серии всъщност ще пресъздават случващото се във втората част на третата книга от поредицата – „Вихър от мечове“.

Откъса от “Ветровете на зимата” в оригинал можете да прочетете тук.

Снимка: Ани Лейбовиц, Vanity Fair