fb
СпециалниЧети повече

DLA Piper осъществяват литературна идея за благотворителна кампания

2 мин.
dla piper lucy bars

dla piper logoСпомняте ли си кой е Уили Уонка? Точно така, това е героят на норвежеца Роалд Дал от книгата „Чарли и шоколадовата фабрика“, който беше изигран по великолепен начин от Джони Деп в култовата екранизация на Тим Бъртън. Сега вече Уонка има своите наследници в лицето на шефийлдския офис на световната правна организация DLA Piper, която от няколко години има и свое представителство у нас.

DLA Piper последваха примера на Уонка в опита си да съберат 3 000 британски лири за Master Cutler’s Challenge – благорворителна инициатива на Шефийлдската ножарска камара в помощ на детската болница в града. Служителите в местния офис на най-голямата правната организацията в света скриха 10 златни билета в шоколадови блокчета и започнаха да ги предлагат на минувачите организирана символична разпродажба пред централата си на пл. Сейнт Пол в британския град. Цената на всяко от блокчетата е 5 паунда, а DLA Piper се надяват да спечелят поне 3 000 лири до 10 септември, когато ще бъде изтеглена голямата награда.

Който намери златен билет в своето Щастливо шоколадово блокче, получава награда на място и участва в томбола. Печелившият обаче няма да спечели обиколка на шоколадова фабрика, а единствена по рода си почивка на Карибите на стойност 4 000 лири. Щастливецът със златен билет ще грабне голямата награда – едноседмичен престой за двама на о. Санта Лусия, Антигуа, Ямайка или Бахамите.

dla piper lucy barsПартньорът в DLA Ричард Норман, който ръководи благотворителната кампания на DLA, каза по време на старта: ”Нашият екип искаше да се представи с иновативна идея, която да грабне интереса на всички, за да създадем малко поводи за забавление на минувачите“. Основната цел на кампанията на DLA Piper обаче все пак е да събере пари за кауза, която наистина си заслужава. „Щастливите блокчета символизират постигането на всички наши цели и ние сме с удоволствие подкрепяме Детската болница”, допълва Норман.

Миналата година кампанията на DLA Piper отново бе плод на най-иновативната идея по време на състезанието и събра 20 000 лири, повече от всяка друга участваща организация.